Kaş'ta Sütleğenliler Okulların Güzergahına Kaldırım İstiyor
Kaş'ta Sütleğenliler Okulların Güzergahına Kaldırım İstiyor
Antalya Kaş'ta Sütleğen Mahallesi'nden geçen Elmalı-Kalkan yolu üzerindeki 2 okulun bulunduğu güzergahta kaldırım yok. Mahalle sakinleri öğrencilerin güvenliği için yetkililere seslendi. Sütleğen Mahallesi sakinleri, bölgenin en işlek arterlerinden biri olan Elmalı-Kalkan yolu nedeniyle tedirgin. Doğrudan mahallenin içinden geçen güzergah üzerinde 2 okul bulunmasına rağmen yolda herhangi bir yaya kaldırımı veya yürüme payı olmaması, her gün okula giden yüzlerce öğrencinin hayatını riske atıyor. Mahalleliler, eğitim yılı başlamadan önce konunun çözüme kavuşturulmasını talep ediyor.
Öğrenciler Araçların Yanından Yürümek Zorunda
Dar ve kaldırımsız yolda TIR ve kamyonların manevra alanı bulamaması, öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında araçların hemen yanından yürümek zorunda kalmasına neden oluyor. Sütleğen'de sadece yayalar için değil, daralan yol sebebiyle sürücüler için de tehlike oluşturan durum olası bir kazanın habercisi.
Sütleğenliler Çözüm İstiyor
Sütleğen Mahallesi sakini Erdal Dalgıç, “Bu konuda Karayolları yetkililerine resmi dilekçe verilmiş olmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir dönüş yapılmamıştır. Sessizlik, sorumluluğun üzerlerinden atılması anlamına gelmemektedir. Zira buradaki asıl sorumluluk Karayollarına ait olmakla birlikte, hepimize aittir. Çocuklarımızın ve mahalle halkının güvenliği için bu konunun kamuoyunun gündemine taşınması büyük önem arz etmektedir” şeklinde şikayetlerini dile getirdi.


Benzer Haberler
Kaş İlçe Millî Eğitim Müdürü Arif AYDENİZ, Sütleğen Mahallesinde taşıma konusunda sorun yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve sorunlarını yerinde inceledi
Kaş İlçe Millî Eğitim Müdürü Arif AYDENİZ, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerimizle bir araya geldi.
Kaş İlçesinde kazandırılması planlanan Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) binası ile ilgili çalışmalar
Kaş belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla okul kantinlerinde denetimler gerçekleştirdi.
ÇALIŞKAN VE VEFAKÂR ÖĞRETMENLER İŞ BAŞINDA
Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif AYDENİZ Sürücü Kursları ile Sınav Güzergâhında İncelemelerde Bulundu
Kaş ilçesi İslamlar Mahallesindeki Köy Okulunun Yeniden Eğitim Öğretime Kazandırılması İçin Görüşme Gerçekleştirildi
Kınık İlkokulunda Bahçe Duvarı ve Kantin Yapım Çalışmaları